MIJN BOEKEN

 

In deze rubriek geef ik graag een overzicht over de boeken en brochures die ik al geschreven heb.

 

Na de dood van mijn vader in 2002 vond ik zoveel onafgewerkte teksten over boeiende onderwerpen. Dat was het startschot om meer te gaan schrijven, anders te gaan schrijven. In plaats van artikels en cursiefjes, brochures en... boeken.

 

Een eerste brochure 'Openluchttheaters in Limburg ' kwam er dankzij Karel Baeten en Luk Indesteege van het Limburgs Volkskundig Genootschap, waarvan mijn vader nog één van de stichters was. Dat was in 2002.

 

'Oorlog in mijn hoofd. Het waargebeurde verhaal van Karen' was mijn eerste boek. Dat schreef ik met en voor Karen, een psychiatrische patiënte. Het werd in 2012 uitgegeven door KRAMAT.

 

Mijn tweede boek, 'Het moest maar eens waar zijn. Over kettingbrieven, kettingmails en kettingberichten' verscheen in 2017 bij uitgeverij BOEKSCOUT. Ik onderzocht meer dan 2000 kettingbrieven en meer dan 150 kettingmails en kettingberichten.

 

Daarna volgde 'Het Ossenboek' , ook in 2017 en in eigen beheer bij SKRIBISDeze handleiding voor het vieren van een os, een vrijgezel die 30 wordt, is een herwerkte en uitgebreide versie van de brochure uit 2009. Vooral in Limburg wordt de os gevierd.

 

Mijn vierde boek, 'Gevangen geboren. Het waargebeurde verhaal van een geïnterneerde' , uitgegeven door KRAMAT, heb ik met en voor Renée geschreven. Ze werd ontoerekeningsvatbaar verklaard en daarna geïnterneerd. Omdat er geen plaats is in een psychiatrisch ziekenhuis, zit ze al acht jaar in de gevangenis. Haar leven thuis was een hel met etappes in internaten, instellingen, ziekenhuizen en gevangenissen. Dit boek verscheen in februari 2018.

 

Mijn vijfde boek 'De schat van Merkem', gebaseerd op het oorlogsdagboek van  Karel Balduck, de overgrootvader van mijn echtgenoot, verschijnt eind april 2019.

 

Wil je meer weten over deze boeken? Klik op elk van de titels in dit artikel.

Wil je iets horen over mijn boeken? Klik op Het juiste adres.

Wil je mijn nieuwsbrief ontvangen? Mail naar boekenvanann@gmail.com.

Wil je meer weten over mijn volgende boeken? Mail naar boekenvanann@gmail.com.