MIJN BOEKEN

 

In deze rubriek geef ik graag een overzicht over de boeken en brochures die ik al geschreven heb.

 

Na de dood van mijn vader in 2002 vond ik zoveel onafgewerkte teksten over boeiende onderwerpen. Dat was het startschot om meer te gaan schrijven, anders te gaan schrijven. In plaats van artikels en cursiefjes, brochures en... boeken.

 

De eerste brochure 'Openluchttheaters in Limburg' kwam er dankzij Karel Baeten en Luk Indesteege van het Limburgs Volkskundig Genootschap, waarvan mijn vader nog één van de stichters was. Dat was in 2002.

 

Daarna volgde 'Het Ossenboek', een brochure uit 2009, over een heel speciaal en vooral Limburgs feest: het vieren van een os.

Een herwerkte en uitgebreide versie is klaar, sinds november 2017.

 

'Oorlog in mijn hoofd. Het waargebeurde verhaal van Karen' was mijn eerste boek. Dat schreef ik met en voor Karen, een psychiatrische patiënte. Het werd in 2012 uitgegeven door KRAMAT.

 

Mijn tweede boek, 'Het moest maar eens waar zijn. Over kettingbrieven, kettingmails en kettingberichten' verscheen in 2017 bij Boekscout. Ik onderzocht meer dan 2000 kettingbrieven en mer dan 150 kettingmails en kettingberichten.

 

Mijn derde boek, 'Gevangen geboren. Het waargebeurde verhaal van een geïnterneerde' heb ik met en voor Renée geschreven. Ze werd ontoerekeningsvatbaar verklaard en daarna geïnterneerd. Omdat er geen plaats is in een psychiatrisch ziekenhuis, zit ze al acht jaar in de gevangenis. Haar leven thuis was een hel met etappes in internaten, instellingen, ziekenhuizen en gevangenissen. Dit boek verschijnt in februari 2018.

 

Wil je meer weten over deze boeken? Klik op de titels.

Wil je meer weten over de volgende boeken? Stuur een mail naar boekenvanann@gmail.com.